Hlavní obsah

Queen vydají album neznámých nahrávek z 80. let

Novinky, Stanislav Dvořák

Kytarista Brian May prozradil, že dává dohromady album Queen Forever, které vzniká z blíže neurčených nedokončených nahrávek se zpěvem Freddieho Mercuryho. Pro fanoušky lákavá představa, ale také připomíná rozpačité projekty kolem Michaela Jacksona. Tomu vydali už dvě alba zbytků ze studia, jež on sám odmítl zveřejnit.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dnešní Queen – zleva Adam Lambert, Roger Taylor a Brian May

Článek

Brian May řekl BBC, že songy natáčeli „v osmdesátých letech, když byli v plném rozletu” a myslí si, že si je lidé užijí. Album má vyjít na konci roku.

Pomocí současného softwaru prý dokázal vykouzlit povědomý zvuk Queen z materiálu starého tři desítky let. „Měli jsme jenom útržky, ale věděl jsem, jak by to znělo, kdybychom to tehdy dokončili, takže jsem si mohl sednout a udělat to s pomocí moderní technologie.“

Současně se pracuje i na pokračování muzikálu We Will Rock You, který končí v londýnském West Endu po dvanácti letech. Druhý díl bude podle Maye „velmi zlobivý, víc než první“.

„Už jsme na tom velmi tajně potichu pracovali... Všem se to moc líbilo, takže hledáme divadlo a doufáme, že tam jednou budeme mít pokračování,” dodal.

Showman Adam 

Queen momentálně přijali za stálého zpěváka Adama Lamberta, který před pár lety zpíval v soutěži American Idol hity Bohemian Rhapsody a We Will Rock You, a jedou s ním na turné.

„Zpívání je hodně fyzické. Je to zvuk, vzhled, animální přitažlivost, to nepopřete. Když vidíte Adama, vidíte showmana. Jde mu to ze srdce, podává tu písničku po svém a já jsem nikdy nepochyboval, že on je ten pravý. Málokdy najdete někoho s takovým talentem a s nástrojem, kterým to podá,” domnívá se Brian May.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám