Hlavní obsah

Queen pomáhají. Zveřejnili koncert v Charkově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Queen + Paul Rodgers odehráli v roce 2008 koncert v ukrajinském Charkově. Později byl oficiálně vydán a nyní bylo rozhodnuto zveřejnit ho na YouTube. Muzikanti chtějí získat co nejvíce finančních prostředků na pomoc Ukrajině. Za první tři dny se vybralo více než 5,315 milionu dolarů. Ke včerejšímu odpoledni koncert zhlédlo více než 750 tisíc lidí.

Foto: ČTK/AP/Miguel Villagran

Paul Rodgers a Brian May na snímku z roku 2008.

Článek

Po smrti Freddieho Mercuryho skupina Queen řadu let nevystupovala. To se změnilo v roce 2004, kdy vznikl projekt Queen + Paul Rodgers. V roce 2008 vydal album The Cosmos Rocks.

V září 2008 požádala kapelu ukrajinská nadace Eleny Pinčuk AntiAIDS, aby pomohla oslovit mladé lidi s poselstvím zachyceným heslem „Nenechte AIDS zničit váš život“. Poté bylo navrženo, aby odehrála charitativní koncert. Konal se pod názvem AIDS Life Must Go On v Charkově. Živě ho sledovalo 350 tisíc lidí a v televizi až 10 milionů lidí.

Nyní se skupina rozhodla pomoci ještě jednou a celý koncert zpřístupnila na YouTube. Od soboty, tedy dne premiéry na webu, poslaly dar na pomoc Ukrajině tisíce lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám