Hlavní obsah

Pryč s Tarantinem, libuje si v násilí na ženách, vyzval britský list

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmy Quentina Tarantina si libují v extrémním násilí namířeném proti ženám. Je čas s tím skoncovat, vyzval server britského listu The Guardian.

Foto: Reuters

Quentin Tarantino. Opravdu nenávidí ženy?

Článek

Tarantino nechal jezdit Umu Thurmanovou v nebezpečném autě a prý ji jednou při natáčení škrtil kvůli lepšímu záběru. V jeho filmu Tenkrát v Hollywoodu zavraždí Sharon Tateovou, v Pulp Fiction bodnou Umu přímo do srdce injekcí, aby ji probudili, a ve filmu Kill Bill ji dokonce pohřbí zaživa, vyčítá režisérovi autor komentáře Roy Chacko. Vyvozuje z toho, že „jeho záliba v brutálním násilí proti ženám je leitmotivem skoro ve všech jeho filmech“.

Neváhá proti režisérovi použít ani prastarou kauzu Polanski. Tarantino totiž kdysi uvedl, že to, co udělal Roman Polanski v roce 1977, je nelegální, a odsoudil ho, ale dodal, že přesně vzato nešlo o znásilnění, protože nebylo použito násilí. To je však podle amerických zákonů nepodstatné, pojem znásilnění chápou jinak.

„On neznásilnil třináctiletou holku... Když užíváte slovo znásilnění, mluvíte o násilí,“ snažil se tehdy vysvětlit Tarantino. „Zmlátil bych každého, kdo by měl sex s mou třináctiletou dcerou, kdybych nějakou měl,“ dodal.

Článek ostře útočící na amerického režiséra ale pozapomněl vyjmenovat desítky scén z jeho filmů, kde probíhá násilí na mužích, stejně tak i fakt, že násilí je běžné v prakticky každém americkém filmu. I v pohádkách si postavy vypichují oči a sekají hlavy.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám