Hlavní obsah

První ukázka z filmu o Miladě Horákové je venku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První trailer k dramatu Davida Mrnky Milada je venku. Snímek o Miladě Horákové, kterou popravili komunisté po zinscenovaném procesu, má jít do kin 2. listopadu.

Ukázka z filmu MiladaVideo: Bohemia Motion Pictures

 
Článek

Mrnka točí Miladu od listopadu 2016. Miladu Horákovou hraje známá izraelská herečka Ayelet Zurerová. Rodačka z Tel Avivu se dokázala prosadit i v Hollywoodu, například ve filmu Stevena Spielberga Mnichov.

V dalších rolích uvidíme Aňu Geislerovou (soudkyně Ludmila Brožová), Roberta Ganta (manžel Horákové) anebo Tatjanu Medveckou, Vicu Kerekes, Jaromíra Dulavu a Karla Dobrého.

Mrnka film připravuje několik let. Nejdříve ho natočil v angličtině. Film bude následně předabován do českého jazyka. Výsledný obraz bude kolorován tak, aby se dal sladit s dobovými materiály použitými ve filmu, a evokoval 50. léta minulého století. Točilo se v Praze, Terezíně, na Šumavě a také u Hradce Králové.

„Film Milada není dokument a ani jsme se o něj nesnažili. Nicméně obsahuje pasáže s přesnými citacemi – například poslední Miladiny dopisy, její řeč během soudního procesu, Gottwaldův projev z února a další. Zbývající texty byly napsány na základě toho, jak a o čem reálné postavy v té době hovořily. Jde o historický film založený na pravdivém příběhu,“ vysvětlil David Mrnka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám