Hlavní obsah

Projekt chce spojit všechny české umělce vysílající na internetu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během krizového období začalo mnoho umělců vystupovat na internetu, ale fanoušci hledají každého jednotlivě. Zjednodušit to chce streamovací platforma Kulturadoma.cz.

Foto: Profimedia.cz

V nejbližší době se sály ještě nezaplní.

Článek

„Hlavním záměrem tohoto neziskového projektu je sjednotit různorodá kulturní představení a umělecké počiny do jednoho katalogu, kde si bude divák moci prohlédnout databázi současné umělecké produkce a následně ji zhlédnout v živém přenosu. Provoz platformy bude oficiálně zahájen 12. dubna 2020,” sdělila za projekt Kulturadoma.cz Sára Herrmannová.

Kultura doma má usnadnit divákovi orientaci v aktuálním kulturním dění zastřešením roztříštěné scény kulturních online přenosů na jedno přehledné místo. Zároveň umožní umělcům a institucím jednoduše na svá představení vybírat vstupné a 15 % z vybraných prostředků poputuje na účet Českého červeného kříže na pomoc s bojem proti koronaviru.

Zemřela bondgirl Honor Blackmanová

Film

Na platformě se mohou všichni umělci zaregistrovat a určit si ceny vstupenek, nebo vysílat zdarma. Oslovit chce všechny, nedělá proto rozdíl mezi mainstreamem a alternativou.

„V prvních dnech bychom rádi zasáhli co největší publikum - plánujeme tedy různorodé přenosy jak dětských programů, divadelních záznamů, tak koncertů jazzové i alternativní hudby, DJ sety, a další. Následně by platforma nijak kurátorována být neměla, bude probíhat pouze kontrola nevhodného obsahu,” doplnila Herrmannová.

Reklama

Výběr článků

Načítám