Hlavní obsah

Profláklého Gibsona nahradí v Pařbě ve Vegas 2 Neeson

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Herec Liam Neeson se nakonec objeví v roli tatéra v pokračování úspěšné filmové komedie Pařba ve Vegas. S touto rolí přitom režisér Todd Phillips původně počítal pro Mela Gibsona, ale musel ho z projektu škrtnout kvůli protestům ostatních herců a členů štábu.

Foto: Profimedia.cz

Mel Gibson

Článek

Těm patrně vadily skandály, s nimiž se Oscary ověnčený herec a režisér takových snímků, jako je Statečné srdce či Umučení Krista, v současnosti potýká, napsala v sobotu agentura Reuters.

Neeson se zapsal do paměti diváků například rolemi ve filmech Láska nebeská či A-Team, a do povědomí čtenářů bulváru loňskou tragickou smrtí manželky a matky jeho dvou dětí, herečky Natashi Richardsonové. Listu Variety Neeson potvrdil, že mu "právě zavolali, aby udělal jednodenní natáčení v 'Pařbě 2' jako tatér v Thajsku". "A to je všechno, co o tom vím," dodal.

Žádný oficiální důvod vzpoury účinkujících proti obsazení Mela Gibsona do této role nebyl uveden. Odehrává se ale v době, kdy se Gibson potácí ve skandálu točícím se kolem nahrávek, na nichž údajně vyhrožuje a rasisticky nadává své bývalé přítelkyni.

Pověst si nevylepší 

Ruská modelka Oksana Grigorijevová, s níž má čtyřiapadesátiletý herec roční dceru, ho rovněž obvinila, že ji fyzicky napadl. Rolička v pokračování úspěšné komedie byla všeobecně vnímána jako způsob, jakým by si mohl Gibson vylepšit pověst v očích veřejnosti.

V Pařbě ve Vegas 2 se znovu sejdou Zach Galifianakis, Bradley Cooper, Ed Helms a Justin Bartha, kteří zazářili v prvním filmu v roce 2009 coby přátelé snažící se poskládat události bujného večírku v Las Vegas a najít ztraceného kamaráda. Film na celém světě vynesl více než 467 miliónů dolarů (více než 8,2 miliardy korun) kasovních zisků.

Média sledující dění ve světě celebrit v pátek spekulovala o tom, že právě Galifianakis mohl být nejvášnivějším odpůrcem Gibsonova obsazení, protože proti němu neadresně protestoval už začátkem tohoto měsíce v rozhlasovém rozhovoru. "Právě teď hluboce protestuju proti filmu, na kterém pracuju, brojím proti něčemu. Ale nemůžu ty lidi přimět, aby mi naslouchali," řekl tehdy.

Gibson naposledy účinkoval v komedii The Beaver (Bobr). Ačkoli byl film dokončen v roce 2009, prozatím není známo žádné datum zveřejnění snímku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám