Hlavní obsah

Příští Eurovize bude v květnu v Rotterdamu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští ročník mezinárodní písňové soutěže Eurovize se bude konat v květnu v Rotterdamu. Oznámila to Evropská vysílací unie. V letošním 64. ročníku klání zvítězil Nizozemec Duncan Laurenc, a jeho vlast tak získala právo uspořádat v roce 2020 populární soutěž, jíž se účastní i Česko.

Foto: Ronen Zvulun, Reuters

Folklórní kvartet Tulia z Polska v semifinále soutěže Eurovize v Tel Avivu

Článek

Rotterdam se prosadil v konkurenci několika dalších nizozemských měst. Největším soupeřem byl do poslední chvíle Maastricht. Amsterodam svou kandidaturu na počátku července stáhl. V Nizozemsku se bude písňová soutěž Eurovize konat již popáté. Dříve se zpěváci utkali v Hilversumu (1958), Amsterodamu (1979) a dvakrát v Haagu (1976 a 1980).

Letošní soutěž v izraelském Tel Avivu vyhrál Nizozemec Duncan Laurenc s písní Arcade. Česká indie-popová kapela Lake Malawi skončila se skladbou Friend of a Friend na jedenáctém místě.

Šedesátý pátý ročník soutěže Eurovize se v aréně Ahoy druhého největšího nizozemského města bude konat od 12. do 16. května 2020. Organizátoři očekávají, že dorazí 30 000 až 50 000 fanoušků.

Reklama

Výběr článků

Načítám