Hlavní obsah

Přijíždí reggae legenda Toots & The Maytals

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v pondělí 24. září vystoupí v pražském Lucerna Music Baru legendární jamajská skupina Toots & The Maytals, která patřila k průkopníkům reggae v šedesátých letech.

Foto: tootsandthemaytalsmusic.com

Toots and The Maytals

Článek

Toots & the Maytals jsou klasici, kteří ovlivnili hvězdy včetně Clash, Erika Claptona a Rolling Stones nebo Amy Winehousové. Právě díky jejich písni Do the Reggae se rozšířilo označení žánru reggae.

Zpěvák Frederick „Toots“ Hibbert přezdívaný „jamajský James Brown“, inspiroval během svojí letité kariéry dlouhý seznam umělců a ještě po šedesátce se na pódiu pohybuje s energií černého pantera.

Toots & the Maytals začínali v 60. letech na Jamajce, kde měli rekord s třiceti hity v hitparádě. Tehdy vznikaly písně jako Monkey Man, Pressure Drop, Sweet & Dandy, Pomps & Pride či 54-46 Was My Number. Počátkem 70. let podepsali kontrakt s proslulým britským hudebním nakladatelstvím Island Records, které vydávalo i Boba Marleyho. Brzy se z nich staly světově známé hvězdy. Jejich písně pak předělávali Clash, The Specials i Amy Winehousová.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám