Hlavní obsah

Přenosy z Metropolitní opery v New Yorku nabídnou krásné tituly i hlasy

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční přenosy operních inscenací z Metropolitní opery v New Yorku MET: Live in HD se vracejí do vybraných kinosálů. Od října do května je naplánováno deset představení.

Foto: MET: Live in HD

Fire Shut Up In My Bones bude první operou černošského skladatele uvedenou v MET.

Článek

Sezonu zahájí 9. září ruská operní klasika Boris Godunov M. P. Musorgského v hlavní roli s legendárním basistou Reném Papem. V říjnu zazní opera Fire Shut Up In My Bones, kterou napsal Terence Blanchard, skladatel, jazzový muzikant a nositel ceny Grammy.

MET tak poprvé ve své historii uvede operu černošského skladatele. V hlavní roli se představí mladý talentovaný pěvec Will Liverman.

V prosinci pak diváci uvidí Eurydiku mladého amerického autora Matthewa Aucoina, která starou řeckou báji přenáší do současnosti. Leden bude patřit dospělým i dětem, na Nový rok to bude zkrácená verze Popelky Julese Masseneta a 29. ledna Verdiho Rigoletto, v režii Bartletta Shera situovaný do 20. let 20. století ve stylu art deco.

Straussova Ariadna na Naxu se vrátí do MET 12. března, o čtrnáct dní později pak poprvé v MET zazní plná pětiaktová francouzská verze Verdiho Dona Carlose. Hvězdnému obsazení dominuje Matthew Polenzani, Sonja Jončeva nebo Elina Garanča.

Květen přinese Pucciniho Turandot v dnes již klasické produkci Franka Zefirelliho s Annou Netrebko a Younghoonem Leem a Donizettiho Lucii z Lammermooru se sopranistkou Nadine Sierrou. Tečku za sezonou učiní Hamlet australského skladatele Bretta Deana.

Přenosy začaly v České republice od prosince 2007. Každou sezonu je u nás navštíví na čtyřicet tisíc diváků. Celosvětově se na ně prodalo od začátku projektu již více než 26 milionů vstupenek.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám