Hlavní obsah

Premiéry – Red, Bastardi i Projekt Frankenstein

Do kin v tomto týdnu vstupují čtyři snímky: akční komedie Red, české drama Bastardi, maďarský film Projekt Frankenstein a psychologický thriller Království zvěrstev.

Článek

Red

Akční komedie Red vznikla na motivy stejnojmenné komiksové mikrosérie Warrena Ellise. Název filmu je zkratkou označení Retired Extremely Dangerous, tedy: v důchodu, extrémně nebezpečný.

Vypráví příběh penzionovaného agenta CIA Franka Mosese, který žije poklidně a idylicky na venkově. Až do té doby, kdy se jej nové vedení CIA rozhodne zlikvidovat. V tu chvíli nastává souboj na život a na smrt mezi špičkovým, ale zestárlým agentem, a celým zbytkem CIA.

Red, USA/Kanada 2010, české titulky, režie: Robert Schwentke, hrají: Bruce Willis, Mary-Louise Parkerová, Heidi von Palleskeová, Jefferson Brown, Karl Urban...

Bastardi

České drama Bastardi je založeno na reálném základě, zabývá se kriminalitou mladistvých a neschopnosti právního systému si s ní poradit.

Děj se odehrává v drsném prostředí základní školy. Skupina zdejších žáků - mladých násilníků je obviněna ze znásilnění a vraždy mladé praktikantky. Přesto nebyli zatím odsouzeni a stále navštěvují školu. Do ní nastupuje mladý učitel, jenž si svým neortodoxním přístupem získává sympatie ostatních kantorů i žáků. Za jakým účelem však do školy opravdu přišel?

Bastardi, Česká republika 2010, 80 min., české znění, režie: Petr Šícha, hrají: Tomáš Magnusek, Ivana Buková, Ladislav Potměšil, Tomáš Hájíček, Blanka Bohdanová...

Projekt Frankenstein

Film inspirovaný gotickým románem Mary Shelleyové Frankenstein natočil uznávaný maďarský herec a režisér Kornél Mundruczó, který si ve filmu také zahrál postavu režiséra.

Sedmnáctiletý Rudi se vrací po letech domů a doufá, že u matky nalezne lásku i odpověď na to, kdo je jeho otcem. Není tam ale vítán a jen shodou okolností se ocitne na konkursu, kde známý filmový režisér hledá nové tváře pro svůj film. Tichý a zvláštní mladík tvůrce zcela ohromí. Ale strašná událost, změní všechny plány a Rudi se stane vrahem na útěku. Režisér po chlapci pátrá a přitom odhaluje dávno skrývané tajemství: Rudi je jeho syn...

Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv, Maďarsko/Německo/Rakousko, 2010, 105 min., české titulky, režie: Kornél Mundruczó, hrají: Kornél Mundruczó, Rudolf Frecska, Lili Monoriová, Kornél Mundruczó, Kitty Csíkos, Miklós Székely B.,...

Království zvěrstev

Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny.

Joshovi zemře matka na předávkování heroinem, a tak se přestěhuje ke svým strýcům a babičce, kteří jsou zapojeni do organizovaného zločinu. Josh sleduje ilegální obchody všech členů rodiny a zároveň jejich pokroucené mezilidské vztahy. Snaží se v nečistých praktikách neangažovat a balancuje mezi svými příbuznými a detektivem, který se ho snaží všemi způsoby zachránit.

Animal Kingdom, Austrálie, 2010, 113 min., české titulky, režie: David Michod, hrají: Ben Mendelsohn, Joel Edgerton, Guy Pearce, Luke Ford, Jacki Weaverová...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám