Hlavní obsah

Představuje se česká detektivní komedie Wilsonov

Právo, míš

„Na životě je nejsmutnější, že poslední slovo v něm maj vždycky idioti!“ tvrdí inspektor Food v nové české detektivní komedii Wilsonov s Jiřím Macháčkem, Vojtěchem Dykem a Táňou Pauhofovou v hlavních rolích. Premiéru bude mít 1. října letošního roku.

Foto: Falcon

Jiří Macháček jako inspektor Aaaron Food

Článek

„Wilsonov je gejzírem vizuálních gagů, rychlopalných slovních přestřelek a silné stylizované výtvarné formy. Byl bych velmi rád, aby se divák především bavil. Nejen vtipnými dialogy, ale i detektivní zápletkou a mystifikací,“ vysvětluje režisér Tomáš Mašín, který film natočil podle scénáře Marka Epsteina. „I když jsem chtěl navázat na filmy jako Adéla ještě nevečeřela nebo Tajemství hradu v Karpatech, nebyl mým cílem retrofilm, ale drzý, dynamický a výtvarně dotažený snímek,“ dodává.

Děj nás zavádí na počátek minulého století. První světová válka právě skončila a v jednom zapadlém městě kdesi ve střední Evropě začíná primátor Dangl snít svůj velký sen: připojit město ke Spojeným státům americkým a přejmenovat ho na Wilsonov. Vše klape až na jeden nepříjemný problém. Ve městě prý řádí tajemný vrah. Místní policejní sbor tápe, a tak se primátor obrátí o pomoc za velkou louži.

Sám prezident Woodrow Wilson okamžitě posílá příslušníka americké FBI, Aarona Fooda, muže v dlouhém kabátě a klobouku, který jen zřídka sundává z hlavy. Muže vychovaného českou kojnou. Po celém světě už vyřešil 513 vražd a teď pomůže i Wilsonovu.

V nové detektivní komedii dále uvidíme Jana Krause, Stanislava Majera či Petra Čtvrtníčka.

Reklama

Výběr článků

Načítám