Hlavní obsah

Předskokanem Becka a Deppa bude Michal Pavlíček

Kytarista Jeff Beck vystoupí s hostem Johnnym Deppem 11. července v pražském O2 Universu. Před nimi zahraje česká kytarová legenda Michal Pavlíček.

Foto: Silvie Kořenková

Michal Pavlíček

Článek

„Hudbu Jeffa Becka obdivuju, patří k mým celoživotním hudebním vzorům. Sdílet s ním pódium pro mě bude nekonečnou ctí,“ řekl Pavlíček, kterého doprovodí Martin Ivan na baskytaru, Michal Nejtek na klávesy a Michal Daněk na bicí.

Foto: Christie Goodwin

Jeff Beck a Johnny Depp.

Michal Pavlíček patří k nejlepším českým muzikantům. Má nezaměnitelný kytarový rukopis i mezinárodní renomé. Jeho jméno je spojeno s kultovní kapelou Pražský výběr, ale také se Stromboli nebo s BSP. Kromě toho skládá filmovou a seriálovou hudbu i muzikály.

Jeff Beck je jedním z nejuznávanějších kytaristů na světě. Držitel osmi cen Grammy začínal ve skupině Yardbirds a později založil svou The Jeff Beck Group.

Johnny Depp, Alice Cooper a kytarista Aerosmith spolu vyrazí do Evropy

Kultura

Píseň Escape z alba Flash mu vynesla první Grammy za nejlepší rockovou instrumentální skladbu. Druhá Grammy přišla za Guitar Shop a další za písně Dirty Mind z alba You Had It Coming a A Day In The Life. Poslední sólovou desku desku Emotion & Commotion vydal v roce 2010. Získala dvě Grammy.

S Johnnym Deppem v roce 2020 nahráli skladbu Isolation a v červenci vydávají první společné album.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám