Hlavní obsah

Před Public Enemy zahrají domácí WWW

Novinky, Stanislav Dvořák

Česká kapela WWW splní roli předskokana 31. října v pražském SaSaZu, kde vystoupí legendární rappeři z USA Public Enemy. WWW byli v devadesátých letech jednou z prvních rapových kapel v České republice.

Článek

Alternativní WWW se pohybují na alternativní scéně mezi hip-hopem, elektronikou, industriálem a živými nástroji. V poslední době se hodně mluvilo o jejich desce Tanec sekyr (2009).

Jedna z nejznámějších hip-hopových sestav na světě Public Enemy vznikla už v osmdesátých letech a získala si postupně milióny fanoušků. Prorazila albem It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back. Aktuálně jsou členy sestavy rapper Chuck D, Flavor Flav, Professor Griff, DJ Lord, Brother Mike, James Bomb & Pop Diesel.

Shluky samplů doprovázejí politicky angažovanými texty prokládané typickými hip-hopovými vulgarismy. Známý americký časopis Rolling Stone je zařadil mezi 50 největších kapel všech dob a jejich album Fear of a Black Planet vstoupilo dokonce do knihovny kongresu. Ta už několik let schraňuje hudbu a filmy, které mají být pro svůj mimořádný význam uchovány pro budoucí generace.

Vstupenky budou k dostání i v neděli na místě v klubu SaSaZu.

Reklama

Výběr článků

Načítám