Hlavní obsah

Pražský výběr zažil velkolepý comeback

Novinky, Stanislav Dvořák

Skupina Pražský výběr se po letech vrátila na scénu v původní sestavě a v pražské Tipsport aréně, kterou zaplnila až po strop, v pátek sama sobě nadělila comeback hodný skutečných rockových hvězd.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Michael Kocáb, v pozadí Michal Pavlíček

Článek

Skupina se evidentně nachází v naprosté psychické pohodě a znovu se zabývá pouze radostí z hudby. Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Klaudius Kryšpín, Vilém Čok i Jiří Hrubeš tvoří partu ostřílených profíků - nic nepokazili, i když po tak dlouhé pauze a před tak velkým davem zákonitě museli být nervózní.

Skupina během více než dvou hodin odehrála všechno zásadní - desky Straka v hrsti a Výběr opravdu zazněly od A až do Z. Nové úpravy si odpustila, chtěla dát fanouškům pocit návratu do osmdesátých let, kdy Pražský výběr explodoval na české scéně a šokoval hudební fanoušky (a bohužel i komunisty) svým spojením šoumenství a brilantní hráčské techniky.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Vilém Čok

Pražákům je hej, Na václavském Václaváku, Zubatá, Proč jen já, Tatrman, Chvastoun, Snaživec, Papíry straší a tak dále - každou jednotlivou skladbu odměnila Tipsport aréna hlasitým potleskem a hukotem.

Osmdesátá léta připomněla i výběrovská show - Kocáb znovu oprášil své masky Ropotáma a vozík, pódium však nově doplňovaly projekce a pyrotechnické efekty. Po takovém úvodu turné nelze než doporučit obyvatelům dalších měst (Ostrava, Bratislava, Brno, Pardubice), aby si to nenechali ujít.

Celkové hodnocení: 95%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám