Hlavní obsah

Prahu poctí již druhý ročník Festivalu tanečních filmů

Novinky, Marcela Janouchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha představí již druhý ročník Festivalu tanečních filmů, který proběhne ve dnech od 8. do 11. září v kinech Atlas a Světozor. Filmy představí světové choreografy a tanečníky, jako jsou například Pina Bausch, Sasha Waltz, Lloyd Newson (DV8), Alain Platel (les ballets C de la B) nebo Sidi Larbi Cherkaoui.

Článek

Největším filmovým lákadlem je pravděpodobně snímek ve 3D pod názvem PINA, který byl natočen jako výraz pocty německé choreografce Pině Bausch. Ten byl však z velké části točen bez přítomnosti hlavní postavy, protože herečka zemřela krátce po začátku natáčení filmu. Těšit se můžete ale na spoustu dalších filmů.

K zhlédnutí bude například film Passion – Last Stop Kinshasa, jenž sleduje inscenace Pitié belgického choreografa Alaina Platela nebo dílo choreografky Sashy Waltz, které představí dva filmy v projektu Dialoge 09 – Neues Museum.

Dynamické scény

„Ať už půjde o filmová zpracování jejich choreografií nebo dokumenty o jednotlivých osobnostech či jejich dílech, vždy snímky na velkém plátně nabídnou nejen nezapomenutelnou podívanou - dynamické scény, technicky dokonalý tanec, skvělou hudbu - ale také špičkovou filmařskou práci,“ říká Marta Lajnerová, ředitelka festivalu.

Vstupenky jsou do obou kin v předprodeji na jednotlivých pokladnách. Do Světozoru zaplatíte 50 Kč a do kina Atlas na 3D filmy 140 Kč. Více informací naleznete na internetových stránkách festivalu www.tanecnifilmy.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Začal hudební festival v Trutnově

Již ve středu začal neoficiálním dnem Open Air Festival „Trutnov 1987–2011“. Hudební přehlídka, která se koná v trutnovském areálu Na Bojišti, potrvá do...

Výběr článků

Načítám