Hlavní obsah

Prahu čeká obří mejdan: 100 kapel z celého světa zahraje zdarma

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival United Islands of Prague přiveze do metropole přes 100 popových, rockových, world music a jazzových kapel. Oživí Kinského zahradu, Kampu, Střelecký Ostrov a Janáčkovo nábřeží. Vstupné se neplatí. Hlavní program bude probíhat především v sobotu a v neděli 25. a 26. června spolu s novým Metronome festivalem.

Foto: Colours.cz

Zpěvačka Brodka

Článek

Na United Islands of Prague vystoupí soubory z Dánska, Německa, Nizozemska, Litvy, Chorvatska, Rakouska, Polska, Slovenska, Portugalska i Estonska. Pořadatelé vyzdvihují zejména melancholické severské trio Get Your Gun, německého zpěváka a multiinstrumentalistu L'Aupaire, rakouskou elektro-popovou skupinu Leyya nebo libanonského producenta Zeida Hamdana s egyptskou zpěvačkou Maii Waleed. Mezi stoupající hvězdy evropské scény patří i polská zpěvačka Brodka.

Před hlavním programem se tradičně uskuteční Klubová noc, která proběhne ve čtvrtek 23. června.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Emma Smetana na hudební scéně.

„V průběhu celého roku sbíráme to nezajímavější z evropských showcasových festivalů jako The Great Escape, Eurosonic, Waves a další, abychom mohli festivalovým návštěvníkům představit ty nejčerstvější talenty z evropské scény. Na mě udělali velký dojem např. Get Your Gun z Dánska nebo L'Aupaire, jedna z velkých nadějí německé hudební scény anebo Playground Zero, holandští producenti, kteří dokázali roztančit publikum v anglickém Brightonu už ve dvě odpoledne,“ uvedla dramaturgyně festivalu Barbora Šubrtová.

Program doplní i čeští interpreti - Monika Načeva, Emma Smetana, čtveřice Piano, Ponk, The High Corporation nebo Hard to Frame.

Představí se také nováčci tuzemské scény ve spolupráci s pořadem Startér  stanice Radio Wave, který se dramaturgicky podílí na výběru interpretů pro jednu ze scén festivalu United Islands. Více na www.unitedislands.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám