Hlavní obsah

Prahu čeká aukce roku

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aukční společnost 1. Art Consulting ve spolupráci se společností Adolf Loos Apartment and Gallery pořádá ve středu v Praze nejatraktivnější aukci podzimní sezóny, která nabídne obrazy starých mistrů i díla klasiků české moderny.

Článek

Mezi největší taháky patří kubistické Zátiší s lahví Cherry malíře Emila Filly (vyvolávací cena je 10 miliónů korun), obraz Toyen s názvem Cirque Conrado, Pradlena Václava Špály, Chlapec z ulice Josefa Čapka a Návrat Theseův Josefa Šímy.

Večerní dražba nabídne i poklady ze Zámecké obrazárny v Mělníce z majetku Lobkowiczů: jde o malby velikánů českého baroka Karla Škréty a Petra Brandla. V nabídce starých mistrů je i Norbert Grund restituovaný z Národní galerie dědici továrníka Jindřicha Waldese.

Na závěr se uskuteční benefiční aukce pštrosích vajec, výtvarně pojednaných současnými malíři, pro nadaci EMIL. Celková vyvolávací cena všech třiapadesáti obrazů nabízených v aukci činí přes 60 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám