Hlavní obsah

Praha zažije záplavu hard coru, hvězdou Rebellion 7 jsou Madball

Praha

Pořádný příděl hard coru nabídne v úterý 8. března pražská zastávka putovního festivalu Rebellion 7. Hlavní hvězdou jsou legendární představitelé newyorského hard coru Madball. Kromě nich ale vystoupí ještě dalších pět kapel.

Foto: LMB

Madball

Článek

Madball, v nichž zpívá mladší bratr frontmana Agnostic Front Freddy Cricien, patří k nejvýznamnějším představitelům newyorské hardcorové scény. Soubor byl založen v roce 1988 jako pobočný projekt Agnostic Front, nakonec se ale vyprofiloval v kapelu s osobitým mohutným zvukem. Klíčový byl na počátku devadesátých let příchod Cricienova kamaráda, baskytaristy Hoyi Roca, a v roce 2001 i kytaristy Mittse, který dotvořil hutný sound souboru.

Kaselští Ryker´s patří k nejdéle působícím německých hardcorovým partám, hrají už od roku 1992.

Newyorští Crown Of Thornz reprezentující thugcore se pohybují mezi hardcorem a hiphopem, zvukově trochu připomínají štěkavý rapmetal počátku devadesátých let. Jejich frontmanem je Danny Diablo působící i ve Skarhead.

Londýnští Knuckledust reprezentují druhou generaci britského hard coru, která už je hodně ovlivněná newyorským. Vznikli v roce 1996. Soubor se sám definuje, že je moc punkový pro vyznavače hard coru a moc hardcorový pro punkery. Dva jeho členové působili ve streetpunkových Deadline.

Na festivalu vystoupí také bulharští Last Hope a němečtí 1000 Löwen unter Feinden.

Reklama

Výběr článků

Načítám