Hlavní obsah

Prague Conspiracy: Naše zpěvačka byla v SuperStar

Právo, Jan Šída

Určitě nebývá běžné, aby hudební skupina změnila styl, který ji vynesl do povědomí fanoušků i kritiky. A rozhodně není obvyklé, aby se vzdala svého názvu, překopala sestavu a nakonec ji ještě opustila výrazná vokalistka. Pražská kapela Prague Conspiracy (dříve Prague Ska Conspiracy) všechny tyto rošády uskutečnila a nová deska ukázala, že udělala dobře. Deska se jmenuje Renegades, a nejen o ní hovoří kytarista Jakub Siňor.

Foto: Jan Šída

Skupina Prague Conspiracy vydala album Renegades. Zleva: Matěj Vašků (baskytara), Martin Smrkovský (bicí), Aneta Galisová (zpěv), Ondřej Lukeš (kytara), Jakub Siňor (kytara), Karel Mareš (klávesy).

Článek

O novince mluvíte jako o debutu. Znamená to, že na historii Prague Ska Conspiracy vůbec nenavazujete?

Vzhledem k tomu, že jsem poslední člen z původních devíti, tak kontinuita tady moc není. Hudebně se také soubor proměnil, od ska music k rocku. Snad můžeme mluvit o pár starých písních, které hrajeme na koncertech. Na novém albu je pouze skladba Civilized. která pochází z předešlého období.

Co bylo popudem, že jste se v podstatě vrátili na začátek?

Jádro skupiny prostě přestalo bavit hrát ska music. Chtělo hrát rock, punk nebo pop. Takže jsme se dohodli s dechovou sekcí, která prosazovala ska jazz a klasické ska, že půjdeme každý svou cestou. Ještě předtím byl odejit baskytarista, po dechové sekci odešel klávesák a nakonec nás po dalších dvou letech opustila i zpěvačka Mariana, která kvůli druhému dítěti už nechtěla zpívat s kapelou.

Bylo těžké sehnat novou zpěvačku?

Nebylo, my o Anetě věděli. Naše hudba se jí líbila, a tak jsme jí zavolali hned, jak nám Mariana oznámila, že chce skončit. Měla už zkušenost se zpíváním v kapelách a také se soutěží SuperStar. Tam si uvědomila, že po šoubyznysu netouží a chce dělat hudbu, která ji baví. Výhodou bylo, že jsme ji znali a věděli jsme, že umí zpívat anglicky bez českého přízvuku.

Jaké má skupina plány?

Hrát co nejvíc koncertů. To je důvod, proč muziku děláme. Ať už doma, nebo v cizině. Obecně je nám jedno, kde hrajeme. Když jsme na pódiu, tak nás baví prostě hrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám