Hlavní obsah

Pracovní název nové bondovky je Shatterhand

Právo, Jaroslav Špulák

Nový film o Jamesi Bondovi se bude natáčet pod pracovním názvem Shatterhand. Informoval o tom magazín Production Weekly. Podle zveřejněných údajů začnou film natáčet 6. dubna v londýnských Pinewood Studios. Do britských kin se dostane 8. dubna 2020.

Foto: ČTK

V hlavní roli se představí Daniel Craig.

Článek

Původně se tak mělo stát koncem roku 2019, ale tvůrci se museli přizpůsobit změnám, které nastaly poté, co britský režisér Danny Boyle loni odstoupil od projektu kvůli jinému nahlížení na nový díl. Režie se místo něj ujal americký filmař Cary Joji Fukunaga, jenž je podepsán mimo jiné pod filmy Jana Eyrová (2011) nebo Bestie bez vlasti (2015).

Fanoušci na sociálních sítích napsali, že výraz Shatterhand je odkazem na původní romány Iana Fleminga. Bondův úhlavní nepřítel Ernst Stavro Blofeld totiž v knize Žiješ jen dvakrát (1964) použil falešné jméno Guntrum Shatterhand.

Daniel Craig ztvární agenta 007 už popáté a předpokládá se, že naposledy. Do role se mu však původně vůbec nechtělo. Prohlásil dokonce, že si raději podřízne žíly, než aby se k postavě Jamese Bonda jako herec vrátil.

Později však svůj výrok vysvětlil s tím, že ho vyslovil dva dny po skončení filmování předešlé bondovky, kdy byl velice vyčerpán. Craig předtím účinkoval v bondovkách Casino Royal (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) a Spectre (2015).

V připravovaném 25. filmu o agentovi Jamesi Bondovi se podle dosavadních informací opět představí Léa Seydouxová jako Madeleine Swann, Ben Whishaw jako Q, Naomie Harrisová jako Eve Moneypenny a Ralph Fiennes jako M. Všichni se přitom ve stejných rolích objevili v předchozí bondovce Spectre (2015).

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám