Hlavní obsah

Potvrzeno. Harrison Ford ztvární Indianu Jonese v roce 2019

Novinky, Stanislav Dvořák

Harrison Ford a Steven Spielberg chystají páté pokračování akčních dobrodružství Indiany Jonese na červenec 2019.

Článek

O filmu se v zahraničním tisku spekuluje už léta. Psalo se také o tom, že Harrison Ford už možná roli nepřijme, protože v době natáčení mu bude 76 až 77 let. Teď se zdá, že si na akčního hrdinu troufá. Film, který zatím nemá oficiální název, přijde do kin 11 let po posledním dílu.

„Indiana Jones je jeden z největších hrdinů ve filmových dějinách a nemůžeme se dočkat, až ho v roce 2019 zase vrátíme na plátna,” řekl šéf Walt Disney Studios Alan Horn. „Je vzácné mít tak dokonalou kombinaci režiséra, producenta, herce a role.”

V roce 2013 Disney podepsal smlouvu s Paramountem a získal distribuční práva na všechna budoucí pokračování této série. Herec Chris Pratt řekl magazínu Entertainment Weekly, že se o něm uvažovalo jako o novém představiteli slavného archeologa s bičem, což mu lichotí.

Celá série začala roku 1981, kdy Indianu představil světu režisér Steven Spielberg ve filmu Dobyvatelé ztracené archy. Měl obrovský úspěch. Roku 1984 přišel Spielberg s druhým dílem Indiana Jones a chrám zkázy, pak následoval Indiana Jones a poslední křížová výprava v roce 1989 a Indiana Jones a království křišťálové lebky v roce 2008.

Reklama

Výběr článků

Načítám