Hlavní obsah

Post coitum Juraje Jakubiska: Hledají lásku, nacházejí jen sex

Novinky, Věra Míšková, Právo

Nový film Post coitum režiséra Juraje Jakubiska bude mít premiéru 19. května. Post coitum sleduje osudy čtyř mužů a pěti žen, kteří hledají lásku, jež v jejich vztazích nikdy nebyla. Nacházejí ale jen sex.

Foto: Martin Tlustý

Kralupský most TGM bude až do konce května 2015 pro veškerou dopravu uzavřen. Na našem snímku jej podjíždí švýcarská výletní loď Katharina von Bora.

Článek

"Celý život se odehrává post coitum," říká ve filmu jeho hlavní hvězda Franco Nero na adresu dvaceti setkání postav filmu, kteří ve dvaceti obrazech navzájem zažívají sex a po něm onen stav zvláštního rozpoložení, kdy se člověk směje věcem, pro které by před chvílí vraždil.

"Jsem vždycky tím, kdo před premiérou svůj film nejvíc pomlouvá a odrazuje od něj své přátele. Ale to je jen tím, že už ho v tuto chvíli tak dokonale znám," řekl o svém novém filmu na čtvrteční tiskové konferenci Jakubisko.

Společně s producentkou Deanou Jakubiskovou-Horváthovou a herci Mahulenou Bočanovou, Lucií Vondráčkovou, Richardem Krajčem, Sandrou Pogodovou a dalšími představili zatím jen film o filmu.

"Snažil jsem se být v erotických scénách profesionálem, ale přece jen jsem se trochu styděl, když ke mně režisér Jakubisko přišel a napomenul mne slovy: Trtkáš jako králík, musíš pomaleji, takhle by nebylo na plátně nic vidět," zavzpomínal na nezvyklé natáčení Krajčo, jinak frontman skupiny Kryštof. Spolu s ostatními herci také přiznal, že si často pomáhali humorem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám