Hlavní obsah

Poslední rozloučení s Mariánem Labudou bude ve Slovenském národním divadle

– Bratislava
Právo, ivi

Rozloučení s hvězdou filmu Vesničko má středisková Mariánem Labudou, který zemřel v pátek ve věku 73 let, se bude konat 12. ledna v nové budově Slovenského národního divadla. V pondělí to oznámila mluvčí SND Izabela Pažítková.

Foto: Dušan Dostál, ČTK

Marián Labuda na snímku z roku 2015

Článek

Obdivovatelé oblíbeného herce se s ním mohou rozloučit v sále činohry od jedenácté hodiny dopoledne.

Labuda měl delší dobu zdravotní problémy a v pátek 5. ledna při nastupování do auta ztratil vědomí. Jeho manželka okamžitě volala záchranku. Herce se snažil oživit také náhodný kolemjdoucí na základě instrukcí operátora záchranné služby. Bohužel už mu nepomohli. „Lékař musel konstatovat smrt,“ uvedla mluvčí Operačního střediska záchranné zdravotní služby Alena Krčová.

Slavný slovenský herec se narodil v roce 1944 v Hontianských Nemcích. Absolvoval studia na Vysoké škole múzických umění. V Bratislavě působil ve Slovenském národním divadle a v roce 1968 spoluzakládal slavné Divadlo na korze společně s Milanem Lasicou a Júliem Satinským. Hrál také v Národním divadle v Brně a v pražském Divadle na Vinohradech.

U filmu ztvárnil celou řadu skvělých rolí. Jeho bezesporu nejslavnější filmovou postavou byl řidič Pávek z Vesničky mé střediskové (1985). Objevil se rovněž v dalších českých filmech, jako Dobří holubi se vracejí, Všichni moji blízcí, Král Ubu, Obsluhoval jsem anglického krále, Anděl Páně 2 a v dalších.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřel Marián Labuda

Slovenský herec Marián Labuda v pátek zemřel. Bylo mu 73 let. Informoval o tom slovenský Denník N.

Výběr článků

Načítám