Hlavní obsah

Poslední hodiny roku lze strávit i v divadle

Právo, Radmila Hrdinová

Poslední večer v roce uvádějí divadla nejlepší ze svých komedií, přičemž se na nějaký ten vtip navíc nehledí a po představení téměř všude pokračuje zábava s nabídkou dobrého jídla i pití. Na silvestrovském programu jsou třeskuté i zamilované komedie, operety, muzikály a klasické baletní tituly.

Foto: Martin Popelář

Ostravský Lazebník sevillský má silvestrovskou atmosféru i během roku.

Článek

Pražské Národní divadlo sází na odpoledního rodinného Louskáčka a Straussova Netopýra v Hudebním divadle Karlín. Operní soubor připravil ve Stavovském divadle speciální silvestrovský galavečer z nejkrásnějších árií z Mozartových oper v kostýmech Theodora Pištěka a na scéně Josefa Svobody. Lahůdku fanouškům přichystala i RockOpera Praha. Na jediném koncertu uvede ochutnávku skladeb z připravované rockové opery Vymítač s Kamilem Střihavkou v hlavní roli.

Městské divadlo Brno uvede rodinný muzikál Mary Poppins i muzikál podle filmu Pedra Almodóvara Ženy na pokraji nervového zhroucení. V Mahenově divadle se bude hrát klasické Labutí jezero.

Ostravské divadlo vsadí na rozvernou inscenaci Rossiniho Lazebníka sevillského!!! v překladu Jarka Nohavici a režii Ondřeje Havelky a na klasický muzikál Kiss me, Kate. Na muzikál sází i Západočeské divadlo v Chebu, ve kterém se bude hrát česká osvědčená produkce Adéla ještě nevečeřela, či pražské Divadlo Kalich se Srdcovým králem s hity Elvise Presleyho. Ve Zlíně i Opavě budou na Silvestra diváci s herci zpívat písničky z muzikálu Noc na Karlštejně.

V Plzni je na repertoáru muzikál Zvonokosy (kromě Sluhy dvou pánů), v Liberci Funny Girl a populární Atomová kočička Tomáše Dianišky, v Olomouci opereta Hledám děvče na boogie woogie. Jak je vidět, hudební žánry v silvestrovském repertoáru vítězí.

Nabídka je lákavá, má jen jednu vadu: i když vstupenky na silvestrovský večer nebývají zrovna levné, většinou jsou už vyprodané. Někdy se ale vyplatí i sázka na „last minute“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám