Hlavní obsah

Portless se vrátili z Kyjeva a mají nový klip

Právo, Jaroslav Špulák

Pražská rocková skupina Portless se vrátila z ukrajinského Kyjeva, kde odehrála koncert pro protivládní demonstranty. Konal se na náměstí Nezávislosti mezi barikádami. Aktuálně také zveřejňuje nový videoklip.

Foto: Universal Music

Skupina Portless je v posledních týdnech velmi aktivní.

Článek

O vystoupení v Kyjevě zpěvák Kryštof Michal říká: „Byl to pro nás obrovský zážitek. Vidět, co všechno jsou lidé schopni udělat pro svobodu, je strhující.“

Před měsícem představili Portless nový singl Hero, který pochází z jejich říjnové debutové desky New Ride. Aktuálně se skladba dočkala i své klipové podoby. „Klip je průřezem prvního roku existence Portless. Hodně lidí nás po celý tento rok podporovalo a za to jim patří velké díky,“ zmiňuje kytarista René Rypar.

Dodejme, že Portless v polovině listopadu album pokřtili a následně se zúčastnili aukce panenek pro organizaci UNICEF, kterou dlouhodobě podporují a pro kterou na album New Ride natočili jednu skladbu. Aukce vynesla 1 618 000 Kč.

Ke spolupráci s organizací UNICEF baskytarista Jan Daliba řekl: „Všiml jsem si, že španělský fotbalový klub FC Barcelona měl na dresech logo humanitární organizace UNICEF. Zjistil jsem, že za to klub nebere žádné peníze, naopak UNICEF finančně podporuje. Velmi mě to zaujalo a navrhl jsem klukům z kapely, abychom napsali písničku, kterou bychom věnovali právě UNICEF. Začali jsme o tom s organizací jednat a výsledkem byl vznik skladby Run Away.“

Videoklip k písni Hero je možné zhlédnout zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám