Hlavní obsah

Portless pokřtili album Back a odhalili svou sílu

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Portless sice vydala své druhé album Back letos na jaře, k jeho křtu se ale dostala až v úterý 3. října v pražském Paláci Akropolis. Sál byl lidmi naplněný a kapela odhalila svou faktickou hudební sílu. Fanoušci reagovali na její set nadšeně.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Skupina Portless na pódiu v Paláci Akropolis.

Článek

Portless tvoří velice zkušení muzikanti. Zpěvák Kryštof Michal, kytarista René Rypar a baskytarista Jan Daliba patří k největším talentům české klubové scény v devadesátých letech a bubeník Zbyněk Raušer si zase podobnou nálepku připnul v letech nedávných. Pospolu tvoří autorsky, hráčsky i pěvecky velmi přesvědčivý celek, který se bohužel na klubových pódiích v posledních dvou letech příliš neobjevoval. Pražský křest alba Back nicméně potvrdil, že na ně patří.

Foto: archív kapely - Milan Vobecký

Album pokřtili Michael V. (vlevo) i Mejla z Vypsané fixy.

Na albu Back se kapela spojila s rapperem Henrym D, který byl také po většinu pražského koncertu na pódiu, v písních se zhostil svých hiphopových partů a v některých momentech i zpíval. Portless zahráli skladby ze zmíněné desky, přidali coververzi písně Smooth Criminal od Michaela Jacksona a prostřednictvím několika skladeb zavzpomínali i na působení tří svých členů v kapele Support Lesbiens.

Kmotry alba se stali kytarista skupiny Vypsaná fixa Mejla, raper kapely J.A.R. Michael V. a zpěvák Honza Křížek, který na pódiu řekl, že za několik týdnů vydá své první sólové album. V jedné skladbě si s Portless dokonce zazpíval.

Po hodinu a patnáct minut trvajícím vystoupení kapely a jeho nadšeném přijetí přítomnými fanoušky nyní visí ve vzduchu otázka, jak moc se budou Portless v následujících časech koncertně prezentovat. Talent a materiál mají tak výrazné, že se mají rozhodně o co opřít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám