Hlavní obsah

Pop-jazzová Diana Krallová představí novou desku v Brně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná pop-jazzová zpěvačka a klavíristka Diana Krallová v ČR vystupovala již několikrát. Letos 20. září poprvé navštíví také Brno v rámci festivalu JazzFestBrno.

Foto: Tomáš S. Polívka, Právo

Diana Krall vystoupila v pražské Kongresovém centru.

Článek

Diana přiveze novou desku Turn Up The Quiet, kde se zcela vzdala experimentů a nazpívala svým sametovým hlasem jazzové standardy.

„Už dlouho jsem měla chuť tyto skladby zpracovat po svém. Společnost mých nejlepších hudebních přátel mi umožnila vyprávět tyto příběhy tak, jak jsem zamýšlela. Někdy stačí „zesílit ticho“, abyste slyšeli trochu lépe,“ řekla zpěvačka.

Poklidná deska Turn Up The Quiet přináší náladu intimního jazzového klubu, i když zpěvačka vzhledem ke své popularitě ve skutečnosti moc v malých klubech nevystupuje. Producentem alba byl mnohonásobný držitel Grammy Tommy LiPuma, který nedávno zemřel.

„V brněnské DRFG Areně se Diana Krall představí s jazzovým kvartetem, s nímž již mnohokrát dokázala vykouzlit intimní atmosféru i ve sportovní hale. DRFG Arena je navíc prostor poměrně komorní a nabízí velmi solidní akustiku pro tento typ koncertu. Interpretace skladeb z „velkého amerického zpěvníku“ je podle mého názoru zpěvaččinou nejsilnější stránkou,“ dodal umělecký ředitel festivalu JazzFestBrno Vilém Spilka.

Vstupenky na koncert v cenách od 790 Kč jsou v prodeji na webu www.nejkoncerty.cz a v prodejní síti Ticketportal.

Reklama

Výběr článků

Načítám