Hlavní obsah

Polívka připravuje druhý díl kurvahošigutntag

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejslavnějších českých komedií, Dědictví aneb kurvahošigutntag, by se mohla dočkat pokračování. Zájem má představitel Bohúša Bolek Polívka, Miroslav Donutil i režisérka Věra Chytilová. Jako první o tom informoval deník Blesk.

Článek

Režisérka Chytilová je prý připravena začít s Polívkou pracovat na scénáři. „Musíme se s Bolkem pořádně domluvit. Na oslavě svých šedesátin něco nakousl, hlavně se musí sehnat peníze,“ řekla Blesku.

Také Miroslav Donutil, který ve filmu skvěle ztvárnil uhlazeného právníka pod pantoflem, by se ke své roli rád vrátil.

"Zaslechl jsem to, ale konkrétní nabídku nemám. Pokud by to byl dobrý scénář, tak proč ne," řekl herec Novinkám.

O pokračování se zatím jen uvažuje

Film je spíše ve stádiu úvah. Věra Chytilová ještě teď vzpomíná, jak těžké bylo přimět Polívku k psaní scénáře k Dědictví. Herec s oblibou odkládá práci a režisérka ho údajně hledala po hospodách, aby mu připomněla, že má povinnosti.

Film se ale stal legendárním a televize ho dodnes několikrát ročně opakují. Několik výroků z filmu zlidovělo, např. věty "Děláte machry a hajzly máte na chodbě", "Však je to sladké jak hovno z nutrie" a "Co je to za člověkááá?". Komedie také změnila význam slova "herečka", od jejího uvedení si ho mnozí lidé automaticky spojují s prostitutkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám