Hlavní obsah

Polemic si v novém klipu dělá legraci z hudebních soutěží

Právo, kul

Moderátorka Adela Banášová, zpěvačka Zuzana Smatanová a producent Peter Sanchez Saniga usedli v porotě talentové soutěže a a hned si museli poradit s imitátorem Michaela Jacksona, excentrickým kouzelníkem, který připomínal spíše Drákulu, či s podivným cvičitelem psů. I o tom je nový videoklip slovenské ska skupiny Polemic.

Polemic: Poď s namiVideo: BrainZone

 
Článek

Je k novému singlu Poď s nami. Polemic s ním už zabodoval na Slovensku a nyní jej představuje také českým posluchačům. Bláznivé účastníky castingu si v něm zahráli členové kapely. Do vedlejších rolí režisér Marek Mackovič obsadil i Jaro Slávika a další slovenské celebrity.

„Během vymýšlení námětu mě napadlo více variant, ale nápad s talentovou soutěží se nám líbil nejvíc,“ popisuje režisér. „Pak už jsme celou ideu s Polemikem tvořili společně. To se mi na muzikantech z kapely líbí, že se stávají aktivní součástí procesu. Každý vloží něco ze sebe, což je osvěžující.“

Jak se na správnou talentovou soutěž sluší, její účastníky hodnotila odborná porota složená z Banášové, Smatanové a Sanigy. Ti na place údajně působili tak sebevědomě, že natáčení vypadalo jako uprostřed opravdového televizního pořadu. „Byl to rozporuplný pocit, protože nám řekli, abychom se tvářili znechuceně, ale mně se všichni líbili. Takže jsem šla sama proti sobě a nemohla své nadšení projevit,“ směje se Banášová. „Asi nejvíc mě pobavilo číslo se švihadlem od Pepeho z Polemiku a určitě také kouzelnické číslo v podání Bejzy. Těžko vybrat to nejlepší.“

Role nejpřísnějšího porotce vyšla nakonec na zpěvačku Zuzanu Smatanovou. „I když jsem s tím neměla žádné zkušenosti, velmi mě to bavilo. Myslím, že to bylo opravdu vtipné,“ dodává.

Divákům Polemic doporučují, aby se na video podívali minimálně dvakrát. Mezi účastníky castingu se totiž mihly i další známé tváře.

Dodejme, že Polemic je osmičlenná slovenská hudební skupina založená v roce 1989 v Bratislavě. Během svého působení koncertovala v Česku, Polsku, Německu, Švýcarsku, Itálii, Chorvatsku i Anglii. Předskakovala kapelám Ska-P, The Wailers, UB40, The Selecter, The Skatalites, Gentleman, Levellers, Persiana Jones, The Real McKenzies, Yellow Umbrella či The Locos.

Reklama

Výběr článků

Načítám