Hlavní obsah

Pokračování slavného dramatu Das Boot natočí režisér českého původu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v březnu se začne natáčet minisérie navazující na slavné válečné drama Das Boot z roku 1981. Na režisérské stoličce zasedne vídeňský režisér s českým jménem Andreas Prochaska.

Foto: Bavaria Film

Jürgen Prochnow ve filmu Das Boot

Článek

Prochaska natočí osmidílnou sérii pod stejným názvem - Das Boot. „Das Boot je milníkem v dějinách protiválečných filmů, je symbolem autenticity, napětí, emocí a akce,“ řekl Prochaska.

„Seriál půjde ještě o krok dál, kombinuje klaustrofobickou atmosféru ponorky se zápletkou z protinacistického odboje a představí i silné ženské postavy. Jako režisérovi mi dává možnost přetavit odkaz filmu do formy moderního příběhu.“

Rozpočet seriálu má být asi 25 miliónů eur a v televizi by se měl objevit někdy v roce 2018. Hlavními autory příběhu jsou Tony Saint a Johannes W. Betz, produkčně ho zastřešují společnost Bavaria Fernsehproduktion a televize Sky.

Film Wolfganga Petersena Das Boot (Ponorka) o posádce německé ponorky za 2. světové války se stal klasikou. Autor literární předlohy Lothar-Günther Buchheim skutečně působil za války na německé ponorce. Většinu takových posádek tvořili velmi mladí naivní muži, kteří postupně pochopili, že válka není taková, jak jim ji líčili Hitler a Goebbels, a snažili se už jen přežít. Sloužit na ponorce se rovnalo téměř sebevraždě, úmrtnost byla až 75 %.

Reklama

Výběr článků

Načítám