Hlavní obsah

Poklady z New Yorku lámou rekordy

Právo, Peter Kováč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Dvě stě nejslavnějších obrazů a soch 20. století, které byly do Berlína zapůjčeny z Muzea moderního umění v New Yorku, přitahuje nekonečné řady návštěvníků. Během 43 dní trvání výstavy se do Neue Nationalgalerie přišlo podívat na malby Picassa, Matisse, Dalího, Moneta a van Gogha už čtvrt miliónu návštěvníků.

Foto: Michaela Mitáčková

Výstava připomínající architektonickou soutěž na Divadlo pracujících v Gottwaldově.

Článek

U galerie stojí od devíti ráno do sedmé večer neustále fronta. Naštěstí organizátoři nezavedli časové vstupenky, takže na expozici se dostane každý, i zcela náhodný divák, pokud ale má 2 hodiny trpělivost čekat na vstup. Pokud si však zaplatíte trojnásobné vstupné, můžete jít bez čekání vchodem pro VIP.

Obrovský zájem je i o suvenýry z Muzea moderního umění v New Yorku - jen katalogů už se prodalo 45 tisíc. "Je to úžasná výstava. Muzeum v New Yorku dobře znám, ale tady jsou exponáty uspořádány v nových a objevných souvislostech", řekl pro Právo profesor dějin umění František Dvořák, jenž byl v Berlíně s Uměleckým klubem, který na výstavu odvezl již 300 českých zájemců o moderní umění.

Unikátní expozice potrvá v Berlíně do 19. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám