Hlavní obsah

Pohádka Čertí brko uvádí trailer

Pohádka pro celou rodinu Čertí brko vstupuje do kin 29. listopadu. V hlavních rolích se představí Judit Bárdos, Jan Cina a Ondřej Vetchý.

pohádka Čertí brkoVideo: Falcon

 
Článek

Co se stalo v jedné pekelné pobočce, která má na starosti městečko Pytlov?  Rozbilo se čertí brko. A následkem toho, jak pravil rozčileně samotný Lucifer: „Hříšníci hřešej a vy víte prd!“

„Ondřeje Vetchého jsme si vybrali do role Lucifera, protože jsme potřebovali někoho s autoritou. Kdo vypadá jako čert, ale zvládne přesvědčivě autoritativní roli jako šéf pekla. A Ondřej to splňuje,“ říká režisér Marek Najbrt.

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků, možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou.

„Čertí brko je klíčová kouzelná proprieta našeho příběhu. Je to brko, které v pekle zapisuje hříchy lidí, eviduje je a v okamžiku, kdy přesáhnou určitou hranici, tak dá povel k odnesení hříšníka do pekla,“ vysvětluje režisér Marek Najbrt.

Vychytrálkové ovládnou městečko 

Když přestane fungovat, Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky.

Foto: Punk Film/Marek Novotný

Jan Cina

Foto: Falcon

Čertí brko

„Klouzek je krejčí, ale zároveň tuto činnost už dlouho nevykonává, protože trochu zlenivěl a trochu si myslí, že si nezaslouží být chudý. Takže se rozhodl hledat poklad, a zasvětil tomu zbytek života. Protože věří, že tam někde pod těmi kopci poklady jsou a je jenom otázkou času, píle a trpělivosti, než ho najde,“ představuje Jan Budař svého hrdinu, z nějž se vyklube Bonifácův největší protivník.

V dalších úlohách se objeví Marián Geišberg jako Markétčin otec, jako pytlovští vykukové Tomáš Jeřábek a Jiří Maryško, obyvateli Pytlova se rovněž stanou Marek Daniel a Jana Plodková či Michal Dalecký, v pekle budou naopak úřadovat Václav Kopta nebo Jakub Žáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám