Hlavní obsah

Podzim ve znamení Bergmanových filmů

V pražských kinech Aero a Světozor proběhne na podzim velká přehlídka filmů klasika světové kinematografie Ingmara Bergmana. Celou akci zahájí ve Světozoru česká premiéra jeho posledního snímku Sarabanda, který volně navazuje na jeho jiný film Scény z manželského života.

Článek

Po slavnostním zahájení bude přehlídka pokračovat v Aeru, kde budou postupně promítány snímky s datem vzniku od roku 1944 do roku 1982. Dva programové bloky se uskuteční v říjnu, jeden v listopadu a poslední v polovině prosince.

V přehlídce nebudou chybět Bergmanovy nejslavnější kusy, jako je Sedmá pečeť, Persona, Lesní jahody či Fanny a Alexandr. Diváci budou mít navíc možnost vidět i dokumentární filmy o švédském režisérovi, například snímek Bergmanův ostrov Marie Nyrerödové, kterou klasik pustil až do svého domu na ostrově Farö.

Předprodej vstupenek začíná 15. září. V menším rozsahu bude přehlídka k vidění i mimo Prahu.

Reklama

Související témata:

Související články

Premiéry – Tobruk a Absurdistán

Tento týden mají premiéru pouze dva filmy – válečné drama Tobruk Václava Marhoula a cenami ověnčená tragikomedie Absurdistán.

Katyň jako velmi osobní film Andrzeje Wajdy

V historii najdeme jen pár podobných okamžiků, které by zatřásly celým národem tak, jak se to stalo Polákům díky katyňskému masakru. Sovětská NKVD...

Výběr článků

Načítám