Hlavní obsah

Poctu Led Zeppelin natočila Beth Hart. Představí ji v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká rocková a bluesrocková zpěvačka Beth Hart přichystala na 25. února novou desku plnou coververzí Led Zeppelin. Naživo by se měla představit 7. června v pražském O2 universu.

Beth Hart - Good Times Bad TimesVideo: Beth Hart

 
Článek

Desku A Tribute To Led Zeppelin otevírá notoricky známý monumentální riff Whole Lotta Love a následuje Kashmir, Stairway to Heaven, The Crunge, Black Dog a medley Dancing Days/When The Levee Breaks nebo No Quarter/Babe I'm Gonna Leave You Now. Album uzavírá skladba Good Times Bad Times a orchestrální balada The Rain Song.

Nápad na album prý přišel, když Beth improvizovala na téma své oblíbené Whole Lotta Love při natáčení alba War In My Mind v roce 2019. Producent Rob Cavallo navrhl, že by měla udělat celé zeppelinovské album, což odmítla.

Foto: Greg Waterman

Beth Hart

„Do celého alba nejdu. Pokud chcete dělat Led Zeppelin, musíte být naštvaní, abyste se do jejich písní trefili. Do toho nepůjdu. Celé roky jsem pracovala na tom, abych se zbavila svého vzteku,” řekla mu tehdy.

Historii českých coververzí slavných hitů zkoumá nová kompilace

Kultura

Pak ale přišel covid a zákazy, vztek se vrátil a Beth se vrátila do studia. Led Zeppelin prý znala už jako dítě. Její bratr ji totiž uvedl uvedl do světa hard rocku pomocí desek Led Zeppelin a Black Sabbath. Její vlastní albový debut pak vyšel u Atlanticu, což je bývalý label Led Zeppelin.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketmaster.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám