Hlavní obsah

Po Metallice míří do světa počítačových her Van Halen

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká skupina Van Halen má být hvězdou dalšího pokračování populární počítačové hry Guitar Hero. Speciální verze už v minulosti připravili rockoví klasici Aerosmith či Metallica.

Foto: Profimedia.cz

Eddie Van Halen

Článek

Polde serveru Joystiq bude hra určitě obsahovat hity Jump, Panama a Hot for Teacher plus několik dalších. Kromě Van Halen se počítačoví hráči mohou vtělit i do kytaristů Weezer, Tenacious D a Judas Priest.

Firma Activision zatím odmítá sdělit podrobnosti o hře. Server Rollingstone spekuluje o tom, kdo se v ní vzhledem k personálním problémům Van Halen vlastně objeví. Nový baskytarista Wolfgang Van Halen nebo Michael Anthony? Bude zpívat David Lee Roth, Sammy Hagar, nebo Gary Cherone?

Konkurovat budou The Beatles: Rock Band

Neoficiální informace o novém dílu Guitar Hero se objevily možná záměrně krátce poté, co média informovala o konkurenčním projektu Rock Band, který je věnován Beatles. Hra The Beatles: Rock Band se má začít prodávat od 9. září.

Hra Guitar Hero simuluje hraní na hudební nástroj. Mohou se v ní volit různé módy a dodávají se k ní periferie připomínající kytaru s tlačítky místo strun. Původní Guitar Hero vznikl pro konzoli PlayStation 2 v roce 2005 a získal si obrovskou popularitu, postupně se na internetu objevovaly i různé napodobeniny hry.

Guitar Hero se ale také stává překvapivě silným marketingovým nástrojem prodeje hudby v době, kdy klasická CD už téměř nikdo nekupuje. Internetový prodej mp3 se u skupin, které se ve hrách objevují, řádově zvedá. Např. Aerosmith na hře vydělali více než na jakémkoliv řadovém albu.

.

Reklama

Výběr článků

Načítám