Hlavní obsah

Po Metallice míří do světa počítačových her Van Halen

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká skupina Van Halen má být hvězdou dalšího pokračování populární počítačové hry Guitar Hero. Speciální verze už v minulosti připravili rockoví klasici Aerosmith či Metallica.

Foto: Profimedia.cz

Eddie Van Halen

Článek

Polde serveru Joystiq bude hra určitě obsahovat hity Jump, Panama a Hot for Teacher plus několik dalších. Kromě Van Halen se počítačoví hráči mohou vtělit i do kytaristů Weezer, Tenacious D a Judas Priest.

Firma Activision zatím odmítá sdělit podrobnosti o hře. Server Rollingstone spekuluje o tom, kdo se v ní vzhledem k personálním problémům Van Halen vlastně objeví. Nový baskytarista Wolfgang Van Halen nebo Michael Anthony? Bude zpívat David Lee Roth, Sammy Hagar, nebo Gary Cherone?

Konkurovat budou The Beatles: Rock Band

Neoficiální informace o novém dílu Guitar Hero se objevily možná záměrně krátce poté, co média informovala o konkurenčním projektu Rock Band, který je věnován Beatles. Hra The Beatles: Rock Band se má začít prodávat od 9. září.

Hra Guitar Hero simuluje hraní na hudební nástroj. Mohou se v ní volit různé módy a dodávají se k ní periferie připomínající kytaru s tlačítky místo strun. Původní Guitar Hero vznikl pro konzoli PlayStation 2 v roce 2005 a získal si obrovskou popularitu, postupně se na internetu objevovaly i různé napodobeniny hry.

Guitar Hero se ale také stává překvapivě silným marketingovým nástrojem prodeje hudby v době, kdy klasická CD už téměř nikdo nekupuje. Internetový prodej mp3 se u skupin, které se ve hrách objevují, řádově zvedá. Např. Aerosmith na hře vydělali více než na jakémkoliv řadovém albu.

.

Výběr článků

Načítám