Hlavní obsah

Písnička Jany Kirschner a Vojtěcha Dyka je jako balzám na duši

Právo, jaš, kul

Jana Kirschner a Vojtěch Dyk společně nahráli píseň, která v těchto dnech působí jako balzám na duši. Jmenuje se Na okamih (Na okamžik) a vychází symbolicky první jarní den na Slovensku i v Čechách. Na Novinkách.cz má premiéru.

Jana Kirschner a Vojtěch Dyk v klipu k písni Na okamihVideo: archiv umělců

 
Článek

„Původně jsem měla s touto písničkou jiné plány, chtěli jsme ji vydat už před Vánocemi. Nebyl však čas se zastavit a dokončit ji. Jako by jí to nebylo souzeno. A tak vychází až nyní,“ říká Jana Kirschner.

„V posledních dnech mám pocit, že lidé zoufale potřebují slyšet něco pozitivního, alespoň nějakou drobnou dobrou zprávu. Doufám, že se nám to podařilo a toto bude ta dobrá zpráva i pro všechny muzikanty, kteří podobně jako mnozí jiní umělci, závislí na živých vystoupeních či koncertech, netuší, co s nimi bude. Musíme spojit síly a tvořit,“ dodala slovenská zpěvačka.

S Vojtěchem Dykem se v písničce spojila proto, že si chtěla splnit sen. Na okamih je dialog dvou lidí, kteří touží po vzájemné blízkosti, ale z mnoha důvodů se jim to ne vždy daří. Videoklip k písničce režíroval Juraj Johanides. Důležitou součástí klipu je rozkvetlá kytice, která postupně ztrácí krásu a odkvétá. Stává se tak jakousi metaforou našich vztahů, každodenních bojů i smíření.

„Vojtěch je skvělý člověk i muzikant a má jeden z nejkrásnějších hlasů, které znám. Tak jsem mu zavolala a on souhlasil. Netušil zprvu, co ho čeká. Nakonec jsme společně nahráli písničku plnou nostalgie i naděje,“ přiblížila Kirschner.

Skladba Na okamih údajně nebude jediná novinka, kterou v letošním roce slovenská zpěvačka chystá. Od ledna intenzivně pracuje na novém albu, které by ráda vydala ještě letos.

Viktor Dyk a kapela WAW uvádějí klip k písni, do níž nahrál sólo Michal Pavlíček

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám