Hlavní obsah

Písně Whitney Houstonové bude ve filmu zpívat Deborah Coxová

Právo, Jaroslav Špulák

Filmová biografie americké soulové zpěvačky Whitney Houstonové má jasnější podobu. Do hlavní role již byla obsazena modelka a herečka Yaya DaCosta, nyní tvůrci sdělili, že písničky pro potřeby filmu nazpívá Deborah Coxová.

Foto: ČTK

Soulová zpěvačka Whitney Houstonová

Článek

Její výběr do role filmového hlasu Whitney Houstonové není náhodný. Obě zpěvačky se řadu let znaly a byly kamarádky. Nazpívaly spolu duet Same Script, Different Cast, který byl ozdobou kompilace Whitney – The Greatest Hits v roce 2000.

Tvůrčí tým si Coxovou vybral také proto, že se nedomluvil s majiteli autorských práv na možnosti použití originálních nahrávek. Jeho zástupci současně sdělili, že pokud nakonec k dohodě přece jenom dojde, jsou připraveni celý film předělat a použít originální písně.

Film se bude jmenovat I Will Always Love You: The Whitney Houston Story a jeho režisérkou je Angela Bassettová, která se s Whitney Houstonovou poznala v roce 1995.

Zpěvačka Whitney Houston patřila k nejpozoruhodnějším soulovým zpěvačkám historie. Během své kariéry natočila šest studiových alb a poslala světu hity The Greatest Love of All nebo How Will I Know. Natočila i písně do filmů, v nichž hrála. Nejslavnější je snímek Osobní strážce. Zemřela nečekaně 11. února 2012 ve věku 48 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám