Hlavní obsah

Pianista Lang Lang ohromuje diváky na celém světě. Za rok v říjnu vystoupí v Praze

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínský pianista Lang Lang vyprodává koncertní sály na celém světě a vystupuje se špičkovými orchestry i dirigenty. V pražské O2 areně se představí 31. října 2020 v programu nazvaném In Concert za doprovodu Českého národního symfonického orchestru a pod taktovkou Iona Marina.

Foto: Dvořákova Praha

Lang Lang procestoval s hudbou celý svět.

Článek

Lang Lang je známý tím, že často propojuje hudební světy. Jeho vystoupení na Grammy Awards s Metallikou, Pharrellem Williamsem nebo s jazzovou legendou Herbiem Hancockem opakovaně sledovaly miliony diváků. V roce 2008 otevíral vystoupením, které se přenášelo do celého světa, na zahajovacím ceremoniálu olympijské hry v Pekingu. A ať už hraje pro miliony, nebo jen pro pár set dětí ve státní škole, je mistrem komunikace s publikem pomocí hudby.

Je držitelem řady čestných doktorátů, například z Royal College of Music, Hudební školy Manhattanu nebo New York University. V prosinci 2011 byl vyznamenán nejvyšší cenou udělovanou Ministerstvem kultury Čínské lidové republiky a získal nejvyšší civilní vyznamenání německé (Záslužný řád Spolkové republiky Německo) a francouzské (Řád umění a literatury).

V roce 2016 byl Lang Lang pozván do Vatikánu, aby vystoupil pro papeže Františka. Hrál také pro celou řadu mezinárodních hodnostářů, včetně čtyř amerických prezidentů a monarchů z různých zemí.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám