Hlavní obsah

Petr Kolář zpíval v Dolomitech

Právo, bor

V italských Dolomitech, ve výšce téměř dvou a půl kilometru, se nesly hity Petra Koláře. Zpíval několika stovkám lidí na vrcholové stanici lanovky v pověstném lyžařském středisku Alpe Cermis.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Petr Kolář v Dolomitech

Článek

Nad zasněženými svahy zazněl jak tradiční Kolářův repertoár, tak skladby novější z loňského alba. Publikum zpěváka při jeho hitech nejen doprovázelo, ale ukázalo, že tančit se dá i v lyžařských botách a v kombinéze s helmou na hlavě.

Koncert na pódiu z udusané sněhové závěje trval přes hodinu. Nebýt toho, že zapadlo slunce a na mikrofonu se tvořily ledové krystalky, zpívalo by se asi ještě dlouho.

Ve slunečném, ale mrazivém odpoledni tekl proudem nejen svařák. „Ty vole, ta je dobrá,“ ocenil zpěvák obsah placatky, kterou mu podal jeden z diváků. Nebyla to jediná ochutnávka, a tak český rocker, byť zdatný lyžař, sjel dolů raději lanovkou.

Koncert, který uspořádala CK Nev-Dama, nebyl jediný. V březnu se bude konat další v nedalekém Predazzu za účasti domácích zpěváků a kapel. Petr Kolář, který jezdí do Dolomitů lyžovat už šestnáct let, bude hvězdou večera.

Reklama

Výběr článků

Načítám