Hlavní obsah

Peter Aristone má na albu zpěvačku Mel C a Jamese Deana Bradfielda

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenský zpěvák, skladatel a hudebník Peter Aristone vydá své debutové sólové album 19 Days in Tetbury na konci března. Kolekce je pojmenována podle anglické vsi, ve které pod dohledem producenta Grega Havera předloni a loni vznikala.

Foto: BrainZone

Peter Aristone a Mel C ve studiu

Článek

Jako hosté se na ní objevují velmi zajímavé osobnosti. Je to především Mel C, členka bývalé slavné dívčí skupiny Spice Girls a úspěšná sólistka, dále James Dean Bradfield, zpěvák a kytarista velšské skupiny Manic Street Preachers, či švédská zpěvačka Emma Ejwertz, s níž Aristone napsal dvě písničky.

„Když mi ve studiu v anglickém Tetbury, kde jsme desku nahrávali, producent Greg Haver navrhl, abychom zkusili ke spolupráci oslovit Mel C, byl jsem nadšen. Mám ji totiž jako zpěvačku moc rád, i její sólové desky. Poslali jsme jí celou mou desku a ona si k duetu vybrala písničku Cool As You. Měli jsme ji už nahranou pouze s mým zpěvem, ale rádi jsme ji přetočili jako duet. Mimochodem, práce ve studiu s Mel C byl obrovský zážitek. Naprosto předčila mé očekávání. Byla profesionální, přitom bez hvězdných manýrů, přirozená, přátelská a milá,“ říká Aristone.

Domluvit se na spolupráci s Jamesem Deanem Bradfieldem, který svým výrazným zpěvem a kytarovou hrou vtiskl nezaměnitelnou podobu slavné velšské skupině Manic Street Preachers (vystoupí v Praze 14. května), prý bylo mnohem těžší.

„Byl to také nápad producenta Grega Havera, ze kterého jsem byl nadšen, protože Manic Street Preachers je jedna z mých nejoblíbenějších kapel. Greg Jamese naháněl asi čtyři měsíce. Nakonec na žádost o duet odpověděl, že mi do písničky nahraje kytarový part a zazpívá vokály, duet ale dělat nechtěl, protože pro něj to byla krásná písnička a prý by ji jen zkazil. Je to velmi plachý a skromný člověk, dokonce si myslím, že velmi těžko nese svou slávu. Na mé desce se podílel na skladbě Crash And Burn, kytary v ní jsou přesně ve stylu Manic Street Preachers. Ve vokálech ho ale asi poznají jenom zasvěcenci,“ prozradil Aristone.

Za pozornost jeho album ale nestojí jen kvůli hostům. Je to moderně znějící popová deska, která jistě zaujme spoustu hudebních příznivců.

Reklama

Výběr článků

Načítám