Hlavní obsah

Pennywise vystoupí poprvé v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Americká punková skupina Pennywise vystoupí ve středu v pražském Lucerna Music Baru. Kalifornská čtvveřice přitom slaví 20 let od svého vzniku. Po celou dobu zůstává věrná melodickému punku, který se v USA prosadil v půlce devadesátých let.

Článek

Pennywise se dali dohromady v Los Angeles a jejich jádro dodnes tvoří zpěvák Jim Lindberg, kytarista Fletcher Dragge a bubeník Byron McMackin. Se svými rychlými melodickými písněmi se záhy prosadili u vyznavačů prkýnka na kolečkách.

Úspěch jim přineslo hned debutové album z roku 1991, které neslo jen jméno kapely. Okamžitě se dostali na špičku skate-punkové scény. Deska ale oslovila i vyznavače dalších sportů. Píseň Bro Hymn se stala oficiální skladbou hokejového týmu Mocných kačerů z Anaheimu.

Kapela se ještě výrazněji prosadila v polovině devadesátých let po nástupu neopunku, k němuž měla tvorba skupiny blízko. Sice se nestala tak slavnou jako Offspring a Green Day, ale udržela si kvalitu a hlavně se nezpronevěřila punkovému ledví.

Na alba z devadesátých let About Time a Full Circle navázaly na přelomu tisíciletí komerčně nejúspěšnější, přitom však závažnější alba Straight Ahead a Land Of The Free?

Zatím posledním albem je letošní Reason To Believe, kterou kapela nejprve nabídla ke stažení na stránkách MySpace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám