Hlavní obsah

Pekař pokřtil album, zpíval, hrál i tančil

Právo, Jaroslav Špulák

Písničkář Pekař je na koncertním turné k desce Výpověď a v neděli večer dorazil i do pražského Lucerna Music Baru. Klub byl solidně zaplněný, v roli předkapely se představili Czech-It a Pekař, vlastním jménem Petr Štolba, pak se skupinou servíroval skladby z obou svých desek.

Foto: Lucie Levá

Pekař v Lucerna Music Baru.

Článek

Album Výpověď, které vyšlo před několika týdny, ve svém obsahu navazuje na dva roky starý debut #Pekař. Nabízí zpěvné písně s texty prošpikovanými osobními zkušenostmi, příběhy i pocity. To jsou fakta, která zjevně ctí publikum. V Lucerna Music Baru v něm pochopitelně převažovala ženská část.

Pekař vystupuje se svou stálou doprovodnou kapelou. Jeho spoluhráči v ní přitom nejsou jen zruční muzikanti, ale při koncertu se stávají mimo jiné terčem písničkářových vtipů, na které reagují podle potřeby a leckdy po svém. Kytarista Lukáš Netík pak kromě vokálních pasáží zazpíval part Michala Žitňanského v písničce Múzy. Na duet Co když dorazila na pódium raperka Sharlota, která svůj zpívaný vklad zvládla stejně dobře jako v nahrávce na desce.

Foto: Lucie Levá

Pekař se svou skupinou.

Křtu alba se ujali budoucí manažer kapely a Pekařova sestra. Na závěr základní části setu si přišli písničku Bůh zazpívat i členové předskakujících Czech-It. V sále to už příjemně vřelo a nálada byla rozezpívaná a roztančená. Přídavek na sebe proto nenechal dlouho čekat.

Celé vystoupení bylo potvrzením toho, že česká scéna má další koncertní jistotu. Pekař je nadto dobrý autor písniček, slušný interpret, uvěřitelný na scéně a plný energie. Při vystoupení hrál, zpíval i tančil a ku potěše mnoha přítomných třeba i konstatoval, že třicátého roku života, kterého v únoru dosáhl, se není třeba bát. Optimistů není ostatně také nikdy dost.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám