Hlavní obsah

Pearl Jam vydají v květnu novou desku

Novinky, Stanislav Dvořák

Rocková devadesátá léta budou brzy slavit velký comeback. Nové desky letos pravděpodobně vydají nejen Guns N' Roses, ale i grungeoví Pearl Jam, uvádí server RollingStone.

Článek

Není to ani tak dávno (deset let?), co tahle kapela hrála úplně všude. V restauracích, rockových klubech, ani v televizi nebylo před Pearl Jam úniku, éterem duněly jejich velké hity Even Flow, Once, Jeremy a další. Dnes už grunge není tak módní záležitostí, ale stále je dost věrných fanoušků, kteří mají zájem o niterný melancholický zpěv a drsné riffy souputníků Soundgarden a Nirvany.

"Pár rockových písniček, pár balad, není to žádná věda," komentuje album střízlivě kytarista Stone Gossard, ale jedním dechem dodává, že jsou na své písničky hrdí a myslí si, že mají i slušnou šanci na komerční úspěch.

První singl, World Wide Suicide, se dostane do rádií 8. března a ve stejný den si ho prý všichni fanoušci mohou zadarmo stáhnout ze stránek www.pearljam.com. Kapela zcela určitě vyjede i na turné, ale jestli se objeví v ČR, je ve hvězdách.

Reklama

Výběr článků

Načítám