Hlavní obsah

Pavel Šporcl nabízí přenosy koncertů ze svého obýváku

Novinky, ČTK, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houslista Pavel Šporcl po nařízení vlády o zrušení veřejných produkcí připravil sérii koncertů ze svého obývacího pokoje. První z nich se uskutečnil už v pátek 13. března prostřednictvím jeho fanouškovského profilu na Facebooku. Přenos sledovaly bezmála dva tisíce lidí. Další, asi pětačtyřicetiminutový živý stream se odehraje 18. března ve 20 hodin.

Foto: Lucie Levá

Pavel Šporcl při vystoupení ve Foru Karlín v Praze.

Článek

„V této celosvětově napjaté situaci si musíme být co nejblíže. A protože se nemůžeme vidět osobně na koncertě, využívám moderní techniky, abych svým fanouškům alespoň takto zprostředkoval koncertní vystoupení a zahrál své oblíbené skladby a styly. Přímo z mého obývacího pokoje, s pomocí mobilního telefonu. A pevně věřím, že jim touto cestou alespoň trochu zpříjemním těžké chvíle pro každého z nás,“ uvedl Šporcl.

Počet lidí, kteří sledovali jeho placený stream, houslista považuje za velký úspěch. „Vyzval jsem své fanoušky, aby se třeba také oblékli do večerního, nalili si oblíbené víno a poseděli se mnou. Jsem rád, že jsem jich oslovil tolik, přišly mi po skončení desítky nádherných vzkazů a poděkování, dokonce na mou výzvu lidé posílali fotografie, jak koncert prožili,“ sdělil.

„Zatím si budu muset vystačit sám, ale když to situace dovolí, přijdou si se mnou zahrát kamarádi nebo vypomůže rodina,“ dodal.

Šporcl je známý netradičními projekty. Mimo jiné se souborem Romano Stilo Ensemble odehrál téměř sto padesát koncertů, které navštívilo na 120 tisíc lidí. Jejich společná nahrávka Gipsy Way byla oceněna platinovou a zlatou deskou. Před osmi lety v Londýně nahrával s Londýnským filharmonickým orchestrem melodie z filmů o Jamesi Bondovi.

Pavel Šporcl: Jsem hrdý Čech

Styl

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám