Hlavní obsah

Paul McCartney v neděli vystoupí v Praze

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pražském T-Mobile Parku, novém koncertním prostoru, vrcholí přípravy na vystoupení Paula McCartneyho. V pátek bylo postaveno pódium, v sobotu na ně bude umístěna aparatura a dokončeny technické náležitosti.

Foto: archiv AGEL

Ilustrační fotografie.

Článek

Celé zvukové zařízení čítá 75 reproduktorů, které zajistí výkon 75 tisíc wattů. K dispozici bude také řada pyrotechnických efektů a světelná show. Největší videosystém na takto pojatém turné v historii bude vážit 40 tun.

McCartney přiletí do Prahy z Lipska pravděpodobně v sobotu a hodlá si hlavní město prohlédnout. Na poslední chvíli prý může program změnit a dorazit až v den koncertu, záleží na momentálně náladě zpěváka.

"V Curychu, kde jsme na jeho vystoupení byli, hrál tři hodiny a patnáct minut. Jeho management je rozhodnut v Praze skončit v jedenáct v noci, to znamená, že koncert začne kolem půl osmé," řekl Robert Porkert. Pořadatelé očekávají návštěvu kolem třiceti tisíc diváků.

Reklama

Související témata:

Související články

McCartney zřejmě vystoupí ve Vysočanech

Rockové koncerty, pořádané agenturou Interkoncerts pod širým nebem, by se toto léto měly konat v Praze 9 Vysočanech na pozemcích bývalé ČKD. Interkoncerts...

Paul McCartney začíná turné ve Španělsku

Člen Beatles Paul McCartney vystoupí 6. června poprvé v Praze. Koncert ve vysočanském T-mobile Parku se koná v rámci šňůry 04 Summer Tour, která začíná v úterý...

Výběr článků

Načítám