Hlavní obsah

Pašije Richarda Pachmana jako slavnostní koncert

Právo, kul

Desítky hudebníků a zpěváků představí v Praze týden před Velikonocemi největší příběh křesťanství. V neděli 14. a v pondělí 15. dubna se odehraje poprvé v pražském kostele Sv. Šimona a Judy slavnostní koncert Pašije – Velikonoční příběh skladatele Richarda Pachmana.

Foto: archiv umělců

Účinkující v díle Pašije - Velikonoční příběh. Richard Pachman vpravo.

Článek

Moravská filharmonie Olomouc a Pěvecký sbor Resonance, herečka Libuše Švormová, zpěvačky Martina Kociánová a Dita Hořínková, operní bas Andrej Beneš i autor díla seznámí diváky prostřednictvím hudby a slova s příběhem Ježíše Krista.

„Děj představení začíná příchodem Krista do Jeruzaléma, pokračuje okolnostmi odsouzení a ukřižování až po zmrtvýchvstání. Prostřednictvím filharmonického koncertu připomeneme divákům největší příběh křesťanství,“ říká Pachman.

„Části z Bible jsem vybíral společně s prapravnučkou Boženy Němcové, farářkou Michaelou Procházkovou. Velmi si vážím toho, že můžeme dílo poprvé předvést v Praze. Nejen jako skladatel a jeden ze zpěváků večera, ale i jako klavírista se těším na nádherné duchovní prostředí kostela a na energii, kterou díky padesátičlenné Moravské filharmonii Olomouc, třicetičlennému pěveckému sboru Resonance a sólistům budeme moci sdílet s publikem!“  doplňuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám