Hlavní obsah

Pařba potřetí. A docela dobře

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetího dílu se dočkala série amerických komedií Hangover (u nás známých jako Pařby). Čtveřice protagonistů, kterým se pařba vždy zle vymkne z rukou, prožívá další crazy jízdu nadupanou hláškami, akcí a sprosťárnami.

Foto: Warner Bros.

Oblíbení hrdinové obrátí Las Vegas naruby.

Článek

Pařba na třetí v režii Todda Phillipse sice opakuje zase stejné schéma, ale rozhodně není tak vyčerpaná, jak by někdo mohl u třetího dílu očekávat. Akce stíhá akci, vtipy jsou skutečně legrační a oblíbení hrdinové neztratili nic ze svého roztomile přitroublého šarmu.

Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms) a Doug (Justin Bartha) už pomalu zapomínají na dobrodružství v Bangkoku a žijí seriózní, usedlý život v Americe. Pan Chow skončil v thajském vězení a není o něm slyšet, jenže šílený Alan (Zach Galifianakis) přestal brát své léky na hlavu a to nemůže dopadnout dobře.

Foto: Warner Bros.

Pan Chow se proletí na padáku.

Přátelé se nechtěně dostávají do honičky se zločinci, kteří chtějí zpátky zlato ukradené panem Chowem. Dobře vědí, že pánové by ho mohli najít, protože je s Chowem váže staré kamarádství z Bangkoku. Všem jde o krk, akce stíhá akci, Alan všechny ztrapňuje a úchylárny všeho druhu na sebe nenechají dlouho čekat.

Samozřejmě je to celé třeba přijímat jako velkou nadsázku, jinak se tento žánr brát prostě nedá. Některé vtipy jsou inteligentní, některé záměrně dementní, a celé to má spád, skvělé herce a neodolatelně infantilní šmrnc. Můžete kritizovat jednotlivosti, ale v globálu Pařba na třetí funguje.

Celkové hodnocení: 70 %  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám