Hlavní obsah

Paradise Lost se vracejí k metalovým kořenům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha/Ostrava

Britská skupina Paradise Lost vystoupí na konci října v Čechách a na Slovensku v rámci turné k novému albu The Plague Within. Tím uzavírá kruh své tvorby, protože na něm se po experimentech s gotickým rockem a elektronikou vrací k původnímu doom metalu.

Foto: Obscure

Paradise Lost

Článek

Zpěvák Nick Holmes dokonce k nové desce řekl, že „tam jsou nějaké písně, které by mohly být napsány v roce 1989, pár opravdu oldschoolových death/doomových písní“.

Paradise Lost se na přelomu osmdesátých a devadesátých let prosadili PRÁVĚ s hudbou na pomezí death a doom metalu, jakou přinesly kazety Frozen Illusion a Plains Of Desolation. Postupně ale začali klást větší důraz na melodickou složku, když využili ženský sbor a klávesy na albech Gothic a Shades Of God.

V roce 1997 začali na desce One Second experimentovat se syntezátorovou elektroniku ovlivněnou zřetelně Depeche Mode, v čemž pokračovali i na deskách Host a Believe In Nothing.

Od desky Symbol of Life z rocku 2002, kde hostovali Devin Townsend a Lee Dorian, se skupina začala vracet k metalu, v čemž pokračuje až do současnosti.

Skupina vystoupí 20. října v pražské Meet Factory, 24. října v ostravském Barráku a o den později v bratislavském Randalu. Předkapelami budou vždy Lucifer a Silent Stream Of Godless Elegy, kteří letos slaví dvacet let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám