Hlavní obsah

Palin z Monty Pythonů v divadelním muzikálu Spamalot

Novinky, Stanislav Dvořák

Michael Palin bude hrát Boha v muzikálu Spamalot, který je na programu v londýnském West Endu. Běžně v divadle nehraje, ale mezi 26. a 31. srpnem si roli vyzkouší kvůli charitativnímu projektu.

Foto: Profimedia.cz

Michael Palin

Článek

Boha ve Spamalotu většinou hraje Palinův kolega Eric Idle, který je i autorem této velmi úspěšné komedie. Zatím byla prodloužena do února 2014. Palin vystoupí kvůli charitě Action for Stammering Children.Ve Spamalotu jinak hraje Bonnie Langford či Les Dennis a od září se přidá Warwick Davis.

Představení je založeno na filmu Monty Python a Svatý Grál, parodii o skupině rytířů hledajících Svatý grál. Spamalot si také rád utahuje z broadwayských muzikálů včetně legendárních děl Andrewa Lloyd Webbera. Premiéra se odehrála na Broadwayi v roce 2005 a hra získala tři ceny Tony.

Komická skupina Monty Pythonů proslula jak krátkými skeči, tak celovečerními filmy jako Monty Python a Svatý Grál, Život Briana a Monty pythonův smysl života. V sedmdesátých a osmdesátých  letech pobuřovala veřejné mínění – třeba  Život Briana parodoval historii křesťanství a církev proti němu svého času ostře vystupovala, dokonce byl v několika zemích zakázán.

Krátce po premiéře filmu v roce 1979 se jeho tvůrci John Cleese a Michael Palin zúčastnili ostré debaty v BBC, kde je kritizoval biskup ze Southwarku, protože údajně zaútočili na křesťanskou víru.

Reklama

Výběr článků

Načítám